Prijsvraag Waterpaviljoen Seurenheide

Seurenheide, Waterpaviljoen

Opdrachtgever: Prijsvraag Gemeente Bergen

Ontwerp: Lamers en Visser

Termijn: Prijsvraag, niet gehaald

Werkzaamheden: Bouwkundig adviesArchitectuurConstructief adviesBIMProjectmanagement

Lamers en Visser heeft meegedaan aan een prijsvraag voor een Waterpaviljoen in het gebied Seurenheide te Bergen. Op een unieke locatie tussen het Leukermeer en recreatieplan Seurenheide wilde de gemeente een origineel horecapunt laten ontwerpen. Lamers en Visser heeft een idee bedacht voor dit paviljoen, met een schematische uitwerking hiervan, waar het thema natuurlijk verbinden centraal staat. Bij het idee voor het paviljoen staat recreatie, natuur en landschap centraal. Door het gebouw te verheffen boven het landschap wordt de ecologische waarde behouden en zichtlijnen versterkt. Dankzij de natuurlijke en innovatieve materialen wordt de duurzaamheid benadrukt, een inspiratiepunt voor de gehele gemeente. De vorm van het paviljoen komt voort uit de bomenstructuur van het naastgelegen bos, een grillig dak weerspiegelt de boomtoppen en zorgt voor een ingetogen uitstraling. Helaas heeft ons idee voor het paviljoen niet geleid tot het winnende ontwerp

Meer weten over dit project?

* verplichte velden
Prijsvraag Gemeente Bergen
Prijsvraag Gemeente Bergen
Prijsvraag Gemeente Bergen