Tekeningen, berekeningen en duurzaam advies

Bouwkundig advies

Bouwkundig advies

Duidelijk bouwkundig advies van onze engineers

Doen waar je goed in bent. Ervaring en kennis gebruiken in de praktijk. Eisen en wensen vertalen in tekeningen. Tekeningen doorrekenen op bouwkundige haalbaarheid. Constructies ontwikkelen. Duurzame oplossingen aandragen die voldoen aan actuele normen en wet- en regelgeving zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Duidelijk bouwkundig advies. Dat is Lamers en Visser.

 

Onze engineers maken uw bouwplannen volledig. Lamers en Visser maakt uw plannen, - of die van de architect -, volledig en concreet door ze te toetsen op wet- en regelgeving, haalbaarheid en bouwkundige zekerheid. Wij tekenen en modelleren met behulp van Revit in 3D, waardoor conflicten vroegtijdig aan het licht komen en aangepakt kunnen worden. Bovendien heeft u zo snel en duidelijk voor ogen hoe het pand eruit gaat zien.

Hoe staat het straks met ventilatiecapaciteit, toetreding van daglicht en energieverbruik? Wij kunnen het antwoord op deze vragen inzichtelijk maken voordat u daadwerkelijk gaat bouwen. Zo zorgt u voor optimale gebruiksvriendelijkheid en bouwt u altijd volgens de geldende voorschriften.

Ook het effect van geluid en volume zijn te berekenen aan de tekentafel. Wij verzorgen regelmatig akoestische berekeningen, metingen en advies. We controleren bijvoorbeeld het geluidsniveau van de installatie of adviseren omtrent geluidswerende maatregelen in een pand als gevolg van het bestemmingsplan.

Voldoende en effectieve vluchtwegen. Brandvertragende constructies en brandwerende materialen. Lamers en Visser adviseert hierin graag. Zowel bij nieuwbouwprojecten als bij bestaande gebouwen.

Het aanvragen van uw omgevingsvergunning en het verzorgen van alle bijbehorende tekeningen en berekeningen. Lamers en Visser spreekt de juiste taal. Bijkomend voordeel: we zijn diepgeworteld in het Land van Cuijk en we weten de weg.

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Wij zijn BENG gecertificeerd en kunnen voor  u BENG berekeningen maken en afmelden, maatwerkadviezen geven en energielabels verzorgen. Wij zijn niet alleen gecertificeerd om woningen te labelen, maar ook voor de utiliteitsbouw kunnen wij u van dienst zijn. Hiermee kunnen we ons brede dienstenpakket waarborgen om voor u de volledige omgevingsvergunning te kunnen verzorgen. Mocht u vragen hebben over uw vergunning of energielabel dan staan we u graag te woord.

Inmiddels zijn er bij Lamers & Visser een aantal mensen gecertificeerd om BENG berekeningen en energielabels te mogen maken en verstrekken. Niet alleen voor woningbouw maar ook voor utiliteitsbouw kunnen we u van dienst zijn, maar wat houdt dat nou in ......?

Lees meer.......

 

Projecten in beeld